Gry

Daglig leder, frisør og make-up-artist

Om Gry:

Helt siden hun var liten hadde Gry lyst til å bli frisør. Hun begynte å klippe morfar, søster og venner, før hun egentlig behersket det. Det ble starten på det som har blitt til 39 år som frisør. Hun har aldri kunnet forestille seg en annen yrkesretning, og har drevet egen salong i over tjue år. Fra daglig leder i en annen salong fant hun ut: Hvorfor ikke gjøre dette selv? Hun gjorde franchiseavtale med en kjede. Og i 2001 begynte hun for seg selv med Ahead.

I 2008 flyttet forretningen til Asker, der Gry er fra, og Ahead Frisør og Velvære ble åpnet i sentrum, med en visjon om å tilby størst mulig utvalg av behandlinger under samme tak. Derfor ble virksomheten utvidet fra en frisør og fotpleier til mange typer behandlinger. Fot og hud har vært hele tiden, men det å kunne ha et stort tilbud var planen: At man kunne gå ett sted og få alt. Lokalene var tomme da Gry overtok, og dermed har hun hatt full frihet både med hensyn til innredning og byggeprosess.

– Da jeg var lærling måtte man velge seg et fagbrev, så jeg er utdannet damefrisør. Deretter tok jeg herrefaget som privatist. Også gikk det noen år til før jeg tok makeup-artist utdannelse. Etter at jeg startet egen bedrift har vi også blitt godkjent lærling-bedrift. Det å ha lærlinger er veldig givende. I læra trener man blant annet på å beherske fire grunnklipper: Helform, gradering, økende lengder og like lengder. Det er så fint å lære bort faget, å gjøre andre gode. Man blir aldri ferdig utlært i denne bransjen så jeg blir heller aldri lei.

Gry er manager og har gått kurs i Thailand, Tunisia, Egypt, Mexico, og Dubai. Eksotiske steder der hun har lært masse – klippeteknikk, oppsetninger, fargeteknikker, kursing i produkter, datakurs. Hun har også vært på faglige samlinger i London og Paris; mye av det nye og moteretningene, kommer derfra.

Alle på Ahead sendes på kurs innimellom, men innholdet varierer fra gang til gang. Jeg tar også hensyn til hva de ansatte ønsker kurs på selv også.

Bilde viser smilende Gry som er daglig leder hos Ahead frisør

Bestill time med Gry