Bilde viser smilende daglig leder Gry i hvit genser

ET HODE AHEAD


Gry er eier og daglig leder av Ahead. For drøye 20 år siden våget hun spranget og fulgte drømmen hun hadde båret med seg siden barndommen: Å starte egen salong.

ALT AV VELVÆRE PÅ ETT STED

Nå er jeg der hvor jeg vil være i livet, forteller hun entusiastisk. Jeg har jo fått til det jeg savnet her i Asker: Et velværesenter med et helhetstilbud. Hit kan kundene komme og få gjort alt på ett sted. Vi har frisører, hudpleie, fotterapeuter, massør, negldesigner, og solarium. Vi er størst i Asker på å ha flest tilbud til kundene under samme tak på dette området.

LEVER AV HODENE

-Hvorfor døpte du drømmen din Ahead?

-Fordi jeg ønsket meg et slående navn som hadde flere betydninger. Jeg lekte med mange mulige navn for meg selv før jeg landet på Ahead.

A head–et hode, som man må bruke for å nå dit man vil. Det er jo hodene på folk vi frisører lever av. I tillegg kan det bety å være ahead of… At man helst skal ligge litt frampå, eller aller helst et hode foran, i forhold til trender, nyheter og så videre. Gry startet rolig med en hudpleier i salongen, som begynte der etter et halvt år.

NYE LOKALER OG MER PLASS

-Etter hvert fikk vi muligheten til nye lokaler med mer plass, det var da jeg begynte å tenke litt stort. Idéen om å ha ett sted å gå til uansett hva slags behov kundene hadde vokste gradvis fram i meg. Nå, et par tiår etterpå, er det lett å se at drømmen har båret frukter. Ahead har mange ansatte, og er kjent for et godt arbeidsmiljø. Gry er opptatt av kompetanseutvikling, og vektlegger kursing og oppdatering på nye produkter, nye teknikker og nyheter generelt. Og kundene strømmer til.

-Det er utrolig gøy med faget mitt for vi blir aldri ferdig utlært. Det er alltid noe nytt, gøy og spennende. Nå går det så fort i svingene i tillegg, gjennom alt som kommer på skjerm som du får rett i fleisen, på godt og vondt.

LILLESØSTER FIKK GJENNOMGÅ

Interessen for frisørfaget har alltid vært til stede hos Gry.

-Ja, helt siden jeg var barn. Det var en stor drøm å bli frisør, og jeg klippet søstre, morfar, og andre slektninger og venner lenge før jeg begynte på utdannelsen. Lillesøsteren min fikk gjennomgå mye. Hun har hatt mange farger og frisyrer!

Gry er født og oppvokst i Asker. Hun tok frisørlinja på Rud videregående. Deretter var hun lærling i Tommy salongen i Sandvika i 2 år, før svennebrevet kom i havn.

Tommy salongen var jo litt berømt, fordi Tommy var dronning Sonjas faste frisør i mange år. En gang ble Gry tilkalt for å være med å frisere gjester på slottet. Det glemmer hun aldri.

-Det er klart det var stas! Jeg var jo ung og syntes det var helt utrolig å få komme på slottet, bare å se det fra innsiden var en stor opplevelse.

BLE MAKEUPARTIST

Etter tiden på Tommy salongen begynte Gry å utforske andre steder, og jobbet både i Asker og Slemmestad. En gang hun deltok på et kurs møtte hun makeupartisten Igor.

-Han var en vanvittig god makeupartist! Det var da jeg bestemte meg for at dette vil jeg også lære. Og dermed begynte Gry på makeupartistskole i Oslo. Senere ble hun headhuntet til daglig leder på Nikita i Asker, Norges største frisørkjede.

-Det var veldig lærerikt.

En periode hadde jeg ansvarfor to salonger: Asker og Storo.

NYSGJERRIG OG LYTTENDE

-Hvilke egenskaper har du, som kommer godt med i denne jobben?

-Jeg er nysgjerrig og lærevillig, og synes alt nytt er gøy! Som leder er jeg ydmyk og tålmodig. Man må kunne lytte. Jeg ønsker å skape resultater gjennom andre. Man må ikke alltid være best selv! Også er jeg veldig løsningsorientert. Det finnes ikke den ting man ikke kan løse! Men det er klart at alt har sine utfordringer. Vi har et kjempegodt miljø og bare jenter som jobber her. Man blir godt kjent med hverandre. På fritiden trives Gry med å trene.

-Jeg føler at jeg må trene hvis jeg skal holde lenge i dette faget. Jeg er gift og har to barn som begge bor hjemme fremdeles, og en Jack Russellterrier,

-min lille attpåklatt, som hun sier.

-Når får du tid til eget velvære?

-Jeg går til mine egne frisører når jeg har tid. Får også sneket meg til litt av alt det andre vi tilbyr. Koser meg med både hudpleie, massasje og stell av hender og føtter, noen goder skal man jo unne seg med jevne mellomrom

FEMÅRSPLANEN

-Jeg er jo glad i mye forskjellig, er veldig sosial og liker å være med venner. Enten det er hyttetur eller Syden, blir jeg alltid spurt. For jeg vil jo alltid være med enten det er toppturer i Hardanger eller strandliv på Bali.Og a propos Bali. Gry går med en ny liten drøm i magen…

-Jeg har en aldri så liten femårsplan, ser du, der jeg drømmer om å ta fire måneder fri for å ta personlig trener

-Utdannelse på Bali. Høres ut som et sted som er fantastisk å lære det på. Jeg må bare ha det praktiske på jobb litt spikra først. Men alle drømmer må ikke gjennomføres, det er deilig å bare drømme litt.

-Videre går femårsplanen ut på å lære opp de to lærlingene jeg har nå slik at jeg kan trappe ned litt på gulvet selv. Jeg har lyst til å reise mer.

TURER OG TABBER

-Det er så mange nye steder jeg har så innmari lyst til å oppdage: Alpene på ski, Mauritius eller Seyschellene der man kan velte seg littegrann i luksus, en tretopphytte i Norge eller Sverige, toppturer som består av overkommelige topper med fin natur, flott utsikt, og gode venner. Trolltunga i Hardanger var kjempefint. Tilbake til Lofoten kanskje? For ikke å glemme alle de fristende storbyene: Barcelona, Amsterdam, Berlin, Venezia, Roma.

-Har du gjort noen tabber i yrket ditt noen gang?

-Tabber, ja? JA JAAA! En gang skulle jeg vokse bryn men fikk med meg ganske mye for mye, da kan du ikke late som det ikke har skjedd, det er jo midt i fjeset. Heldigvis tok kunden det kjempepent. Min løsning var å vise henne en del av de triksene jeg hadde lært på makeupskolen. Jeg tipset henne om hva hun kunne gjøre for å bøte på skaden.

Men tabber til side, Gry har ikke noe ønske om å bli ansatt igjen.

-Så til det klassiske sistespørsmålet: Hvem ville du stått fast i heisen med?

Hun tenker seg ikke lenge om. Mannen min vil jeg stå fast i heisen med… Tror jeg faktisk…

-Hvorfor det?

-Fordi han er morsom og omsorgsfull, avslutter den sprudlende frisøren.