jente med blondt hår som flagrer i vinden

Ta vare på håret i vinter

Vinteren er her for fullt, og som de fleste vet er dette en tid som er litt ekstra tøff for håret. Lav luftfuktighet, lavere temperaturer og skiftende værforhold, gjør at håret kan bli både tørrere og mer livløst enn vi ønsker at det skal være. Heldigvis finnes det råd!

I denne artikkelen har vi samlet våre beste tips for deg som ønsker å gi håret kjærligheten det trenger denne vinteren. Bestiller du en time i salongen vår kan vi også gi deg anbefalinger spesielt tilpasset ditt hår.

Velg riktig pleie for et sunt og vakkert hår

Det aller viktigste du kan gjøre for håret ditt, uavhengig av sesong, er å gi det god og riktig pleie. Vi har alle hår med ulike forutsetninger fra naturens side. Hvilke behandlinger og belastninger vi velger å utsette håret vårt for, vil også spille inn på hva slags pleie det trenger. Dessuten vil omgivelsene våre, for eksempel vær og årstider, gjøre at behovene knyttet til hårpleie skifter med jevne mellomrom. 

Dette betyr med andre ord at hårpleien som fungerer for deg om sommeren, sannsynligvis ikke er det som fungerer best i vinterhalvåret.

Unngå å gå ut med vått hår

Noe av det mest skadelige du kan gjøre mot håret ditt i vinter, er å gå ut i kuldegrader mens håret fremdeles er vått. Det er når håret er vått at det er på sitt mest utsatte. Når vått hår fryser, skades fibrene i hårstråene. Dermed blir de svakere og knekker lettere. Forsøk derfor så langt det er mulig å ikke gå ut av døren før håret har fått tørke helt. 

Det beste for håret er naturligvis å få lufttørke hjemme, men her vet vi at tiden ikke alltid strekker til. Da er det bedre å føne håret tørt med en god varmebeskyttende spray, enn å gå ut med vått eller halvfuktig hår.

Sørg for å tilføre mye fukt i vinter

Fukt er viktig sommer som vinter, men når luften blir tørrere utover høsten og vinteren vises dette gjerne også på hårmanken. Håret blir ofte mer statisk og det floker seg lettere enn vanlig. Derfor blir tilførsel av ekstra fukt enda viktigere. Det finnes mange gode fuktighetsgivende produkter til håret, både sjampoer, balsamer og pleiende hårkurer. Vi hjelper deg gjerne med å finne et produkt som passer for ditt hår.  

Vi kan også anbefale at du unner deg en dyptvirkende hårkur neste gang du er hos frisøren. Det er noe håret ditt vil takke deg for. 

Velg oljebaserte produkter

Om vinteren anbefaler vi oljebaserte produkter til håret. Sjampo og balsam med pleiende oljer tilfører næring til håret. Vi anbefaler også oljebaserte fremfor vannbaserte stylingprodukter når det er kaldt ute. Dette er fordi vannbaserte produkter også kan få håret til å fryse, selv om det i utgangspunktet var tørt før du begynte stylingen.

Et leave-in produkt eller hårspray kan også bidra til å kapsle inn håret, for å beskytte mot vær og vind.

Det er ikke bare håret som trenger pleie om vinteren. Les våre beste tips for en vakker vinterhud her.

Gå for kortere lengder i vinter

Kortere lengder på håret har preget trendbildet i flere år, og spesielt det siste året er det mange som har valgt å la lokkene falle. Er du en av dem som lurer på om du skal hoppe på trenden, så kan vi anbefale å gjøre det nå som vinteren er her. Når været er kaldt, luften tørr og vi kler oss i skjerf og tykkere jakker, blir det også mer krevende å ta vare på det lange håret. Da er en kortere frisyre lettere å stelle, og det går raskere å børste og føne. Det blir også litt enklere å opprettholde en frisyre fremfor å bare sette håret opp i en topp.

Den korte bob’en er trendy som aldri før. Dette er en kul og forholdsvis lettstelt look, som virkelig fremhever dine personlige trekk. For deg som ikke er klar for den store forandringen enda, er en lengre bob et tryggere valg som kler absolutt alle. Dersom tiden er moden for en forandring på hårfronten, står våre frisører klare til å hjelpe. 

Ta kontakt med oss her eller bestill en time i salongen vår.

0
Feed