Slik finner du hårfargen som kler deg best

Mange av oss kjenner til den deilige følelsen av et nyfarget hår. Det er vakkert, silkemykt og glansfullt, og gir både selvtillit og en følelse av velvære.

Enten du farger håret for å oppnå et naturlig resultat eller noe som skiller seg ut i mengden, kan det være lurt å tenke gjennom noen ting før du setter deg i frisørstolen. Nedenfor kan du lese våre beste tips!

Velg en hårfarge som komplementerer hudtonen din

For å oppnå et harmonisk resultat, anbefaler vi alltid å ta utgangspunkt i din egen hudtone. Her snakker vi ikke om du har lys eller mørk hud, men om du har en varm eller kald undertone i huden din. Mennesker med rosa undertone i huden kler gjerne kalde farger best, mens de med en mer gyllen undertone kler varmere nyanser. Ligger du et sted midt imellom disse, kler du sannsynligvis både varme og kalde farger.

Drømmer du om en knæsj hårfarge, vil de med rosa undertone kle farger som lilla, blå og rosa best, mens de med gyllen undertone vil kle farger som oransje og rød aller best.

Er målet et mest mulig naturlig resultat, anbefaler vi ofte at de med rosa undertone går for farger som kald askeblond eller kald nøttebrun. De med gyllen undertone vil gjerne få mest ut av for eksempel en varm kobberfarge eller kastanjebrun farge.
For å finne ut av hvilken undertone du har, kan du holde et hvitt ark mot et rent og usminket ansikt. Dersom fargen i ansiktet ser gul eller gylden ut, har du varm undertone, og om du ser mer blålig eller kjølig ut har du en kald undertone.

Velg en hårfarge som fremhever øynene dine

Lyse øyne
Grå eller blå øyne passer gjerne godt sammen med kalde farger som platinablond eller mørke nyanser med et skjær av lilla eller blått.

Mørke øyne
Mennesker med mørke øyne vil generelt kle røde, gylne og kobberfargede nyanser godt.

Grønne øyne
De som er velsignet med grønne øyne, kler gjerne både varme og kalde farger. Gå for en kobbertone om du vil få øynene til å poppe frem, eller en dypere rustfarge for å gi huden varme.

Ta utgangspunkt i din naturlige hårfarge

Er målet et naturlig resultat, vil de fleste av oss kle hårfargen vi er født med best. Din naturlige farge kan derimot fremheves og tilføres dybde og glans ved hjelp av en tilnærmet lik farge. En lettere behandling med minicolor kan gi en slik effekt. Går du for en farge som er veldig ulik din naturlige hårfarge, vil det kreve litt mer vedlikehold, da det vil oppstå et fargeskille etter hvert som håret vokser ut. Hyppighet på frisørbesøkene avhenger selvfølgelig også av hvor fort håret ditt vokser.

Husk at hårfargen skal passe sammen med klær og sminke

Noe mange glemmer å tenke over er at hårfargen også skal passe sammen med klærne du har hengende i garderoben og fargepalettene du har i sminkepungen. Med utgangspunkt i teorien du har lært ovenfor, kan du tenke over hvilken farge du burde gå for ved neste frisørbesøk.

Hårkvaliteten har betydning for resultatet

Hvilken kvalitet håret ditt har kan være avgjørende for resultatet. Vær ærlig med frisøren om du har vært gjennom noen uheldige runder med hjemmefarging – noe de fleste av oss har – slik at frisøren har et best mulig kunnskapsgrunnlag for å utføre behandlingen. Husk at bleking alltid vil slite mer på håret enn mørkere farger. 

Du bør også vurdere om du skal gå for permanent farge eller en såkalt glansvask eller minicolor. Permanent farge setter seg dypere i hårstrået, og kan gi et mer ujevnt resultat på svært slitt hår. En minicolor tilfører håret mer glans, sliter mindre og gir ofte et mer naturlig resultat, men fargen vaskes raskere ut. Minicolor er også et fint alternativ til deg som har stripet håret, og ønsker å beholde den kalde matte fargen, og unngå rødtonene som kan dukke opp med tiden.

Drastiske hårforandringer krever tålmodighet

Når vi mennesker går lei av noe, lengter vi ofte etter en drastisk forandring. I frisørverdenen er tålmodighet vår beste venn. Ønsker du for eksempel å gå fra mørk brun til lys blond, vil dette sannsynligvis kreve flere runder med bleking før du oppnår resultatet du ønsker. Det viktigste for frisøren er alltid å beskytte håret ditt, slik at det ikke utsettes for mer enn det tåler i én omgang. Vi anbefaler derfor å ta prosessen gradvis, slik at både farge og hårkvalitet holdes fin fra start til ferdig resultat.

Sesongenes hårtrender

Våre frisører ser at den generelle trenden som går igjen er at mange ønsker å være mørk og mystisk under vinterhalvåret, og lysere om sommeren. Sesongene forandrer seg ofte, men på enkelte tider av året kan det være ekstra lurt å tenke seg om før man farger håret. På sommeren vil for eksempel håret utsettes for mer direkte sollys enn ellers på året, noe som kan gjøre at hårfargen falmer og lysner raskere enn ellers. 

En god idé er å finne en farge som enkelt kan justeres lysere eller mørkere etter årstidene, uten å slite for mye på håret.

Er du fortsatt usikker på hvilken hårfarge du bør gå for?

Kom innom A-Head Frisør & Velvære for flere profesjonelle råd! Vi tar gjerne en rask vurdering – helt uforpliktende. Du er velkommen innom, eller bestill din time her.

 

0
Feed