Ta vare på huden i sommer

Nå som sommeren nærmer seg er det viktig å forberede huden og gjøre den klar til sommeren.

Få setter vel så stor pris på solstrålene som oss nordmenn. Det gjelder bare å nyte dem med måte, fornuft og med gode solkremer. Samtidig er det lurt å pleie hud og kropp litt ekstra for å få en fin og gylden sommerglød!

 

Slik tar du vare på huden når det er sterk sol og man er mye ute

Sommerens sol gjør at vi nordmenn trekker ut, og bruker mye av fritiden vår utendørs. Ved å være mye ute utsettes huden for vær, vind og forurensing. Dette er med på å påvirke fuktighetsnivået i huden. Det er derfor viktig å tilføre huden i ansiktet og kroppen nok fuktighet slik at den ikke tørker ut. Ved tørr hud blir man også raskere solbrent. Fuktighetskrem kombinert med solkrem er derfor viktig å bruke for å beskytte og forhindre tørr og solbrent hud. 

 

Rens huden før du påfører fuktighetsgivende produkter

Etter en dag ute i solen bør du rense ansiktet eller skylle med vann før du påfører ansiktsolje, serum, aftersun eller andre fuktighetsgivende kremer. Dette gir huden rikelig med fuktighet. Bruk gjerne en av våre naturlige og næringsrike kremer til hele kroppen. Det er spesielt viktig å påføre fuktighetskrem på kvelden før du legger deg. Det er på natten huden gjenoppbygges til neste dag, og da vil næringsstoffene virkelig få trukket godt inn. 

 

Klargjør huden før sommeren

Vi oppfordrer deg til å begynne klargjøringen til sommeren med en hudpleietime hos A-Head Frisør & Velvære. Vi pleier og forbereder huden din for å holde den fin og smidig gjennom sommeren. For å opprettholde fin og fuktet hud lønner det seg å ta en behandling i løpet av sommeren eller når det begynner å nærme seg høst. Sol, saltvann og solkrem er en tøff påkjenning på huden og kan for mange resultere i kviseutbrudd. Ved å være føre var og bestille en hudpleietime i august eller september, kan du møte høsten bedre rustet. 

 

Lag deg en god rutine

Selv på dager hvor solen ikke skinner, bør du bruke solkrem. De største mengdene av UVA og UVB blokkeres ikke av skyene, og påvirkes heller ikke av vind. For å beskytte deg mot de skadelige strålene er det viktig at du derfor bruker solkrem gjennom store deler av sommerhalvåret. Ha gjerne en solkrem og fuktighetsgivende krem i vesken eller bagen hver dag. 

 

Her er en liten guide på hva de ulike UV-strålene gjør med huden:

Ultrafiolett A (UVA): er den lengste bølgelengden av stråling fra solen som trenger igjennom det dypeste laget i huden. Solskader fra UVA-stråling aktiverer frie radikaler og kan gi tidlig aldring av huden. 

Ultrafiolett B (UVB): er den bølgelengden av lys som penetrerer hudens øverste lag. Disse strålene fører til solbrenthet, allergiske reaksjoner og hudkreft. 

Ultrafiolett C (UVC): er vanligvis strålene som filtreres av ozonlaget, men de er de mest skadelige strålene vi får fra solen.

Infrarødt (IR): er "varme" fra solen, og for mye av dette kan påvirke kollagen og elastisiteten i huden slik at den over tid vil bli svekket.

0
Feed