Slik tar du vare på håret mellom frisørbesøkene

De fleste som går regelmessig til frisøren kjenner igjen følelsen av sunt og nystelt hår, og det å føle seg litt ekstra fin i tiden etterpå. 

Etter hvert som ukene går kan imidlertid håret igjen føles slitt og livløst, og fargen som var så frisk og glansfull vil begynne å falme. Heldigvis er det små grep du kan ta for å få håret til å føles sunt også mellom frisørbesøkene. Her er våre beste tips til hvordan du tar vare på håret ditt hjemme.

Er det på tide med en frisørtime før du iverksetter nye, gode hårpleierutiner? Bestill time hos oss her. 

Bruk produkter som passer ditt hår

Det finnes et hav av ulike hårprodukter, og noen passer håret ditt bedre enn andre. Håret ditt har noen forutsetninger fra naturens side, men hvordan du behandler det har også mye å si for hvilke hårprodukter som vil gjøre mest for deg. Vi anbefaler at du spør frisøren din om hvilke produkter som vil egne seg til ditt hår. Mange opplever stor forskjell på eget hår når de går over til en sjampo og balsam de har fått anbefalt av oss.

Kur håret jevnlig

Er det en ting frisører er ivrige på å anbefale, så er det regelmessig bruk av hårkur. En hårkur gjenoppretter og gjenoppbygger håret ditt, slik at det holder seg sterkt og sunt. Hårkuren påfører du etter at du har skylt ut sjampo av håret, og lar virke i anbefalt tid. Avslutt med en god balsam som lukker hårets skjellag. 

Som med sjampo og balsam er det også viktig at du velger en hårkur som passer ditt hår og dine behov. Dersom du bleker håret vil det være nødvendig å fylle på med proteiner gjennom en proteinrik kur. Om vinteren vil kanskje ditt tørre vinterhår ha tilførsel av ekstra fukt, selv om en god fuktighetskur riktignok kan anbefales gjennom hele året. Spør oss for gode anbefalinger når du er innom salongen.

Ta vare på hodebunnen

Å ta vare på hodebunnen er like viktig som å ta vare på håret, men samtidig er dette noe mange glemmer. Kanskje merker du ikke at hodebunnen er tørr før du opplever flass og kløe. Selv om tørr hodebunn sjelden er skadelig, vil det føles både plagsomt og ukomfortabelt for de fleste. 

En tørr hodebunn trenger fukt og pleie. Å benytte milde og skånsomme produkter vil derfor kunne ha god effekt. Hyppig hårvask bidrar også til å tørke ut hodebunnen. Har du en hodebunn som lett blir tørr, vil det derfor lønne seg å begrense hårvasken til et par ganger i uken. 

Produkter som vedlikeholder fargen på håret

Opplever du at ditt fargede hår er matt og livløst? Dersom du lar det gå litt tid mellom hver gang du frisker opp fargen i frisørsalongen, kan håret etter hvert føles både falmet og slitt. Bruk derfor produkter spesielt laget for å ta vare på ditt fargebehandlede hår. Da holder fargen seg fin lenger, og du vil også føle deg bedre.

Bleker du håret, kan det være aktuelt å benytte seg av en sjampo med lillatoner innimellom. Dette nøytraliserer gule fargetoner og bevarer den kalde fargen.

Husk varmebeskyttelse

Det beste er naturligvis å holde bruken av stylingverktøy med varme til et minimum, men naturligvis skal man få leke seg med eget hår og teste ut ulike frisyrer. Når du skal varmebehandle håret, er det viktig å benytte en god varmebeskyttelse. Det gjør håret bedre rustet til å takle belastningen fra varmen, samtidig som det gir næring til håret og hold til frisyren.

Unngå unødvendige belastninger i hverdagen

Det er mange av de hverdagslige tingene du gjør, som potensielt kan være med på å skade håret ditt. Håret ditt vil takke deg dersom du er spesielt varsom når det er vått, varierer hvor høyt og stramt du fester hestehalen og unngår strikker med metallfester. Et putetrekk i silke reduserer belastningen og friksjonen på håret om natten, og er derfor også å anbefale.

Et siste tips er at du unngår å falle for fristelsen eller impulsen, og ikke tar fatt på saksen eller hjemmeblekingen i påvente av frisørtimen. Ta heller turen til oss! Vi har lang erfaring og høy kompetanse på alle hårtyper, og hjelper deg med å få drømmefrisyren. 

Bestill time hos oss i dag eller les mer om våre behandlinger her.

0
Feed