Fotografi av hudpleieregime

Lag deg en god hudpleierutine

Sliter du med uren hud, nuppete hud eller matt og tilsynelatende livløs hud i ansiktet? En komplett hudpleierutine tilpasset nettopp din hud er alfa og omega for å oppnå en klar, glødende og sunn hud.

Kontakt oss for timebestilling.

Hvorfor er en daglig rutine viktig?

Huden er kroppens ytterste barriere og utsettes for store mengder bakterier, forurensning og fremmede stoffer hver eneste dag. Disse partiklene legger seg i hudens porer og kan føre til urenheter, irritasjon og betennelser om de ikke vaskes bort regelmessig. En daglig hudpleierutine kan være nøkkelen til en sunn og vakker hud.


Forebygg aldring ved å ta vare på huden din

Visste du at ved å pleie huden din godt kan du bevare et ungt utseende lengre? En hudpleierutine som renser, fjerner døde hudceller og tilfører fuktighet vil gjøre underverker for huden din i dag og i framtiden. Ved å stimulere huden med gode behandlinger og riktige produkter vil du holde huden aktiv og levende i lang tid.
Det finnes også en rekke hudpleieprodukter som går målrettet inn for å forebygge tidlig aldring.

En fin hud gjør at sminken legger seg jevnere

Har du noen gang opplevd at sminken din legger seg ujevnt, glinser det i den berømte t-sonen eller samler sminken seg rundt nese og munn? Dette kan være fordi det ligger et lag av døde hudceller i ansiktet ditt, at hudens porer er tette, eller at huden har fått tilført «for mye av de gode». Er du allerede flink til å pleie huden din, kan nemlig årsaken være at du bruker produkter som egentlig ikke er egnet for din hudtype, og produktene vil ikke trekke helt inn.

Hvilke produkter bør inngå i hudpleierutinen?

Vi kan si noe generelt om hvilke typer produkter vi mener alle bør ha i sin hudpleierutine, men for å gi anbefalinger til konkrete produkter må vi vite mer om hudtypen din. Hvilke hudpleieprodukter du bør bruke avhenger også av årstidene og klimaet der du bor. Vinteren i Norge er for eksempel kjent for å være hardere mot huden enn de andre årstidene.


Rens

Huden bør renses morgen og kveld. Velg derfor en mild og skånsom rens som rengjør uten å tære for mye på huden.

Skrubb

Ved å skrubbe huden med en god ansiktsskrubb 1-3 dager i uken, kan du fjerne døde hudceller og oppnå en jevnere hudtekstur og mer glød. Pass på at du ikke skrubber huden for hardt eller for ofte.

Ansiktsmaske

Det finnes et helt hav av ulike ansiktsmasker tilpasset forskjellige hudtyper og med forskjellige «mål». Det finnes ansiktsmasker med alt fra dyprensende til fuktighetsgivende effekt.


Serum

Ansiktsserum påføres før dagkrem eller nattkrem. Noen velger serum med anti-aldrende eller oppstrammende effekt, andre velger serum som tilfører fuktighet hele dagen, mens et glødgivende serum kan passe godt før fest.


Dagkrem

En god dagkrem er helt essensielt i en optimal hudpleierutine. Finn en dagkrem som passer for akkurat din hud, enten den er tørr, fet eller en kombinasjon, altså tørr på enkelte partier, men fet andre steder. En dagkrem kan også virke målrettet mot uren hud, ujevn hudtone, pigmentflekker eller andre tilstander. Velg gjerne en dagkrem med solfaktor for beskyttelse mot UV-stråler. Huden utsettes for stråling selv om man ikke er i direkte sollys, og med solfaktor kan man forebygge både aldringstegn og hudsykdommer.


Øyekrem

En god øyekrem er også et viktig steg i hudpleierutinen. Øyekremer virker gjerne oppstrammende mot rynker, lysnende mot mørke ringer, eller fuktighetsgivende om området rundt øynene er tørt. Huden rundt øynene er svært tynn og sensitiv, så velg produkt med omhu. Grunnen til at man bør bruke en egen øyekrem er at huden rundt øynene er såpass tynn at vanlige hudkremer er for tykke til at produktene trekker inn. Dette kan gi hvite prikker, også kalt milier, rundt øynene. Disse kan være vanskelige å få bort, og bør bare fjernes av autoriserte hudpleiere.

Nattkrem

Det er når vi sover at huden jobber på sitt mest aktive. Rens ansiktet og skyll med varmt vann før du legger deg. Påfør en nattkrem som pleier huden mens du sover. Er du ekstra tørr, kan en nattmaske et par ganger i uken hjelpe på både gusten og dehydrert hud.

Andre tips:

  • ikke pill på huden
  • ikke rør ansiktet for mye med hendene
  • vask sminkekostene regelmessig for å drepe bakterier
  • skift putevar ofte
  • bytt håndkle ofte
  • trening åpner porene og gjør at de får renset seg, så fjern sminken først
  • spis mat som forbedrer huden innenfra – for eksempel avokado og usaltede nøtter


Start din nye hudpleierutine med en hudpleiebehandling
For å finne en optimal hudpleierutine anbefaler vi på det sterkeste å få huden kartlagt av en hudpleier. Vi har alle ulike hudtyper, og kunnskap om din egen hudtype er helt avgjørende for å kunne pleie huden på riktig måte. Feil bruk av produkter og ingredienser kan gjøre vondt verre, og du hiver penger ut av vinduet ved å kjøpe produkter som ikke gir huden din det den trenger. Vi gir deg gjerne våre profesjonelle råd og tips!

Se våre behandlinger og priser, og bestill time til hudpleie i dag!

0
Feed