Fotografi av kvinne med langt, pleiet hår

Hvor ofte burde jeg gå til frisøren?

Ønsker du deg et sunt og vakkert hår, er det viktig å vedlikeholde håret med jevne mellomrom. Ved hjelp av en god hårpleierutine – hjemme og hos frisøren – kan du sørge for at håret holder seg friskt og fint lenge.


Så ofte bør du klippe håret

Håret vokser i gjennomsnitt 1 cm i måneden. På sommeren i varmere strøk kan man gjerne oppleve at håret vokser enda litt raskere. Som frisører anbefaler vi alltid at du stusser håret hver sjette uke. Da har tuppene rukket å bli slitte og tørre, og det vil lønne seg å klippe de av før de «spiser seg oppover» de friske hårstråene.

Her kan du lese mer om hvor fort håret vokser, og hvor ofte du bør klippe deg.

Så ofte bør du farge håret

Å komme ut av frisørsalongen med nyfarget hår er en oppfriskende og deilig følelse, men etter en stund krever det vedlikehold for å holde seg glansfullt og pent. Hvor ofte man trenger å farge håret avhenger av mange forskjellige faktorer, som blant annet hårets kvalitet, hvor godt håret trekker til seg farge, hvor ofte man vasker håret, eller hvor fort håret vokser. Farger man håret, er det uansett ikke til å unngå at det oppstår ettervekst som skaper et skille mellom det fargede håret og det nylig utvokste håret etter en liten stund. Vanligvis anbefaler vi kundene våre å farge håret hver sjette til åttende uke.
Det er ikke alltid man trenger en full behandling for å friske opp hårfargen. Noen ganger vil en lettere behandling være tilstrekkelig for å fjerne ettervekst og tilføre håret ny glans. Vi anbefaler likevel å ta en full fargebehandling for å mette håret skikkelig en gang iblant. Vi hjelper deg å finne en behandlingsplan både du og lommeboka kan leve godt med!

Med god hårpleie hjemme kan du utsette frisørbesøket

Er du flink til å pleie håret hjemme, kan du spare deg for noen frisørbesøk innimellom. Her er noen tips du kan ha i bakhodet mellom frisørbesøkene:

  • Dersom du farger håret, bør du bruke fargebevarende hårprodukter
  • Bruk varmebeskyttende produkter når du føner, krøller eller retter ut håret
  • Ikke vask håret hver dag
  • Varier din daglige frisyre for jevnere slitasje
  • Ikke bruk hårstrikk med stålspiler

Du finner et rikt utvalg av fantastiske hårprodukter fra anerkjente merker hos A-Head Frisør & Velvære. Spør oss gjerne om våre anbefalinger!


Hvordan få håret til å vokse raskere?

Dette er et spørsmål vi frisører får hele tiden. Hvor fort håret vokser avhenger av mange forskjellige faktorer. Alt fra hva man spiser til hvilke gener man har arvet, vil ha innvirkning på hårets vekst. Vi oppfordrer alltid våre kunder til å stusse håret regelmessig for å få det til å vokse raskere. En hårstuss vil naturligvis ikke stimulerer veksten fra selve hårsekkene, men gjøre at håret blir fortere langt fordi tuppene ikke slites og knekker av.

Vi hjelper deg å finne en god hårpleierutine

Frisørene hos A-Head Frisør & Velvære har lang erfaring med behandling av hår. Vi vet at alle hår er forskjellige og krever ulik behandling. Vi har vært borti de aller fleste hårtyper, og sitter på verdifull kunnskap og erfaring om hvordan håret reagerer ved ulike behandlinger. Spør oss gjerne om våre beste tips til en god hårpleierutine for nettopp ditt hår!

Bestill time hos A-Head Frisør & Velvære.

0
Feed