jente med langt, rødt hår i eng med gress

7 tips for deg som sparer til langt hår

Drømmer du om en lang og fyldig hårmanke? Da er du ikke alene. Men hva er egentlig den beste måten å spare ut ønsket lengde på håret? Her gir vi deg rådene som faktisk fungerer.

Ønsker du å bestille en frisørtime? Book tid hos en av våre dyktige frisører her. 

1. Klipp håret jevnlig

Vi har alle hørt det før, men tips nummer 1 for deg som sparer til langt hår er nettopp å klippe håret jevnlig. Det er kanskje ikke det du ønsker mest når du endelig begynner å få litt lengde på lokkene, men vi lover at du får mye igjen for valget om du tenker langsiktig. 

Ved å klippe håret hver 8–12 uke får du fjernet slitte tupper før de begynner å spise seg oppover lengdene. Håret vil mest sannsynlig heller ikke rekke å slites så mye mellom hårklippene. Dermed trenger vi ikke å klippe så mye hver gang, og du har til enhver tid hår som ser sunt og friskt ut.

2. Bruk pleiende produkter ukentlig

Når håret ditt er slitt og skadet, opplever du gjerne at det ikke vokser like raskt som du ønsker. Det skyldes rett og slett at de skadede hårtuppene brekker, slik at håret ikke blir lengre selv om det vokser fra røttene. Ta vare på håret ditt og øk hårkvaliteten ved å bruke hjemmebehandling 1–2 ganger i uken. Hør gjerne med oss om hvilke produkter vi kan anbefale til ditt hår.

Her kan du lese mer om hva du kan gjøre for at håret skal holde seg sunt mellom frisørbesøkene.

3. Vær forsiktig med håret når det er vått

Håret er på sitt aller skjøreste når det er vått. Derfor burde du passe på hvordan du behandler ditt nydusjede hår for å unngå å påføre unødvendige skader. Vi anbefaler at du venter med å børste håret til etter at det har fått tørke, og at du ikke bruker varmebehandling på vått hår. Om sommeren klarer du deg kanskje også uten hårføneren? Alt du klarer å gjøre for håret ditt vil gi deg sunnere tupper og en følelse av raskere hårvekst.

Er du blant de som vasker håret hver eneste dag, kan det også være en fordel å redusere hyppigheten. Klarer du å venne deg av med å vaske håret så ofte, vil du se at det heller ikke blir like raskt skittent.

4. Produkter for raskere hårvekst

Det finnes hårprodukter som er utviklet spesielt med tanke på å stimulere til økt hårvekst. Vi er forhandler av FAST fra Nisim, som har gitt gode resultater for mange med ønske om lengre hår. Produktene inneholder naturlige, urtebaserte ingredienser, og tilfører hår og hodebunn næringsstoffer som øker hårveksten. 

Vi kan naturligvis ikke love deg drømmehåret over natten, men vet at disse produktene har gitt god effekt for mange av våre kunder.

5. Tenk på hva du spiser

Du er kanskje ikke klar over det, men hva du putter i kroppen kan ha mye å si for hårkvaliteten din. Ved å spise sunt, balansert og få i deg nødvendige næringsstoffer, vil du kunne oppleve positiv effekt på hår og hårvekst. Også hud og negler vil sette pris på et godt kosthold. 

6. Unngå hårstrikker med metallfester

Mens du sparer ut håret er du kanskje fristet til å gå mye med håret oppsatt. Tenk på hvordan du setter opp håret ditt og unngå hårstrikker med metallfester. Disse sliter ekstremt på håret, og vil føre til at hårstråene brekker høyt oppe. Dette kan ødelegge for hårveksten.

Prøv også å variere høyden på hestehalen, for å unngå at strikken sitter på samme sted hele tiden. Da blir belastningen fordelt nedover hårstråene og sjansen for brukne hårstrå reduseres.

7. Vær tålmodig

Vi vet det er kjedelig å vente på at håret skal nå ønsket lengde, men noen ganger må man bare smøre seg med litt tålmodighet. Selv om vi mener at tipsene ovenfor vil bidra til å redusere ventetiden, finnes det dessverre ikke noen mirakelkur som gir deg drømmelengden over natten. Ta vare på håret ditt, så skal du se at du kommer dit til slutt. Et velpleid hår ser dessuten både sunnere og vakrere ut når lengden kommer, så all pleien vil være verdt det.

Husk også at det er mye spennende du kan gjøre med kortere lengder. Vi anbefaler gjerne korte og mellomlange frisyrer som gjør at du føler deg fin mens du venter på drømmelengden. Bestill en time hos oss i dag!

0
Feed